Tuesday, 3 December 2013

Lirik lagu "BAGAIKAN 1 MIMPI" by Pinky Syasha dan My Big Sister

Bagaikan semalam hanya satu mimpi..
kau disampingku kini ku sedar kau tiada
bila hatiku sungguh mencintaimu..
kau pergi...
pergi meninggalkan aku

Andainya kau tahu apa dalam hatiku
Cobalah kau mengerti apa perasaanku
Aku disini setia menanti..
kehadiranmu..
Walau kau jauh dariku...

(ulang dari petama)

Walau kau tak mencintaiku.... END :)

LIRIK LAGU "MY CRUSH" by Pinky Syasha

Tak pernahku lupa
saat-saat pertama
kau senyum pada diriku
senyumanmu buat aku tertawan
dan.. ku simpan perasaan..

walaupun kau tak pernah tahu
perasaanku terhadap dirimu..
Aku jatuh cinta buat kali pertama
kepada dirimu ohh sayang...

Cobalah kau tahu
apa dalam hatiku
ingin sajaku lafazkan cintaku...
walaupun ku tahu kau sudah berpunya
akanku tetap menanti dirimu...

My crush.. my crush
i crush on you..

Satu hari kau katakan
kau juga crush pada diriku..
kurasakan dunia bagai surga..
setelah kau ucapkan begitu...

aku jatuh cinta buat kali pertama
kepada dirimu ohh sayang..

Cobalah kau tahu
apa dalam hatiku
ingin sajaku lafazkan cintaku...
walaupun ku tahu kau sudah berpunya
akanku tetap menanti dirimu...

My crush.. my crush
i crush on you.......... END :)

Tuesday, 27 November 2012

PoP up Scary Face

pasal benda nie da banyak kali da saya kena masa kecil-2 la hehehe kunun carik-2 benda yang tak sama kat picture , last-2 muka seram yang kuar.. naa saya apa lagi teriak la :P ,  mesti kamu pernah kena juak kan yang keluar muka-2 seram tue.. hehehe , kalau yang belum kena tue apa kata kamu cuba dekat bawah nie .. ini dia link-2 Scary pop up Face :)


Senarai Face pop Up scary :
  1. Haunted Summitview Drive of New Castle
  2. where waldo ? 
  3. tekzoned :) 
  4. Car car :) 
  5. biteycastle : taken 
  6. cute kitten 
  7. Maze_games :) 
  8. Chair :) 

Boleh la kamu cuba tue semua.. alaaa janla takut tak seram sangatpun , lau takut nak tengaok bagi main la gan kawan :P mesti lucu tue tengok kawan-2 teriak tekejut hehehe ...


Syahira niey

KEGUNAAN 'I'M FEELING LUCKY" DI GOOGLE

Aucakkk!!!! Hari nie kita belajar pasal GOOGLE saja la ya hehehe...
bha~ kamu tahu kah apa kegunaan 'Im Feeling Lucky" kat google tue? sini saya kasi tahu ya.. mcm-2 boleh kita buat tau... dengan adanya im Felling Lucky tue kita leh mengubah Google kita tue.. dari bemacam-2 bentuk hahaha... ok jom start :)

LANGKAH-LANGKAH :

  1. Pergi ke Google.com
  2. kemudian taip perkataan "Google Goth" mcm kat bawa nie.. (sory pic tak terang)




    3. Sudah buat macam tue.. pergi tekan kat button "Im Feeling Lucky" tue :)
    5. Pastu dia akan jadi macam nie kat bawah nie :)



6.ini khas untuk yang suka rock-2 gtu lowr hahaha~ kalau mau yang lain bolehlah pilih dekat bawah nie :)



Jenis-2 Google :
  • Google Goth
  • Google Gravity (ini paling best, boleh baling-2 icon google)
  • Google Pink
  • Google Black
  • Google Blue
  • Google L33T
  • Google haxors
  • Google pacman (boleh main gamenya gak)
  • xx-hacker (bukan hacker apapun , semat jerr ^_^ )
  • Google Easter Eggs
  • Google Loco
  • Pinkle (khas untuk pompuan yang comel macam saya)
  • Googlegooglegooglegoogle (bukan saya marah ok :P mmang taip google 4 kali dan tanpa jarak)
  • Limewire lol atau lol limewire (paling siok sudah nie mesti cuba :) hahaha)

OK selamat mencuba :)

P/s : kamu kena taip sampai abis tau baru tekan button 'I'm Feeling Lucky'

MENGHILANGKAN 'OO' pada GOOGLE

Kalau tadi saya ajar google beputar-2, ala yang ini FUN with GOOGLE , ok Sekarang saya mau ajar bagaimana mau buat macam lam gambar bawah nie :







nampak tak? 'OO' kat GOOGLE tue Hilang.. MAGIC kan :P




Ala senang jak lau nak buat camtu :) 1st buat macam nie.,.

LANGKAH-LANGKAH :


  1. Pergi search darkartmedia ataupun www.dartartmedia.com, susah click ja ini darkartmedia hahaha, saja jak mau wat panjang-2 :P
  2. Seterusnya kamu tekan yang dalam search box tue... click 1 kali jak.. 'OO' tue hilang nanananana (bagi takut kau) :P jan takut, untuk dapatkan "OO" tue balik click lagi 1 kali dalam box tue... adalah balik tue :)
  3. pastu buatla magic-2 kunun kamu boleh bagi hilang "OO" dekat GOOGLE hahahaha


P/s : sebelum tutup "OO" tue click dulu 1 kali dalam box tue barulah kamu tutup "OO" tue :) tadaaa~ magic hahaha

FUN with GOOGLE

Salam  !! saya kembali lagi.. esokpun saya kembali... lusapun saya kembali.. bila-2 ada masa on9 saya kembali lagi.. :P Oklah hari ini saya mau ajar kamu macam mana nak buat GOOGLE kamu tue beputar-2 , ingat google nie tempat SEARCH-2 dokumen ,picture segala kah? banyak lagipun kegunaannya.. niela salah satunya.. 

LANGKAH-LANGKAH :


1.Pergi ke Google.com

2.Kemudian taip dekat Search box tue "Do the Barrel Roll", pastu tekanlah   
   ENTER atau Search.. kamu lihat apa yang tejadi :)


SELAMAT MENCUBA :)
p/s hanya GOOGLE saja boleh buat :)



MEMBUAT TULISAN BIRU DI FACEBOOK

Oklah hari nie saya nak ajar kamu cara buat TULISAN BIRU TANPA TAG-2 NAMA or Whateverla :P
kebanyakan orang suka main tag2 nama , pages segala tapi saya tak saya buat sendiri.. BEBAS laa hehehe senang jak kalau nak buat tue...

langkah-2

1. pergi dekat post kamu tue .. ala yang ada tulis 'What on you mind' kunun..

2.buat perkataan seperti ini dalam post kamu @@[0:[0:4:POSTKAMU]]

3.yang tulisan hijau tue kamu letak apa yang kamu mahu post ok :) pastu tekan lah  POST tue

4.tadaaaaa tulisan akan menjadi biru..

hahaha kamu bebas sudah post-2 warna biru sesuka aty kamu :)




p/S kadang-2 memang tak jadi.. tapi lama2 jadilah tue.. bha apa lagi pegilah buka Facebook korang :)




GENGNIEY :)