Tuesday, 27 November 2012

PoP up Scary Face

pasal benda nie da banyak kali da saya kena masa kecil-2 la hehehe kunun carik-2 benda yang tak sama kat picture , last-2 muka seram yang kuar.. naa saya apa lagi teriak la :P ,  mesti kamu pernah kena juak kan yang keluar muka-2 seram tue.. hehehe , kalau yang belum kena tue apa kata kamu cuba dekat bawah nie .. ini dia link-2 Scary pop up Face :)


Senarai Face pop Up scary :
  1. Haunted Summitview Drive of New Castle
  2. where waldo ? 
  3. tekzoned :) 
  4. Car car :) 
  5. biteycastle : taken 
  6. cute kitten 
  7. Maze_games :) 
  8. Chair :) 

Boleh la kamu cuba tue semua.. alaaa janla takut tak seram sangatpun , lau takut nak tengaok bagi main la gan kawan :P mesti lucu tue tengok kawan-2 teriak tekejut hehehe ...


Syahira niey

KEGUNAAN 'I'M FEELING LUCKY" DI GOOGLE

Aucakkk!!!! Hari nie kita belajar pasal GOOGLE saja la ya hehehe...
bha~ kamu tahu kah apa kegunaan 'Im Feeling Lucky" kat google tue? sini saya kasi tahu ya.. mcm-2 boleh kita buat tau... dengan adanya im Felling Lucky tue kita leh mengubah Google kita tue.. dari bemacam-2 bentuk hahaha... ok jom start :)

LANGKAH-LANGKAH :

  1. Pergi ke Google.com
  2. kemudian taip perkataan "Google Goth" mcm kat bawa nie.. (sory pic tak terang)




    3. Sudah buat macam tue.. pergi tekan kat button "Im Feeling Lucky" tue :)
    5. Pastu dia akan jadi macam nie kat bawah nie :)



6.ini khas untuk yang suka rock-2 gtu lowr hahaha~ kalau mau yang lain bolehlah pilih dekat bawah nie :)



Jenis-2 Google :
  • Google Goth
  • Google Gravity (ini paling best, boleh baling-2 icon google)
  • Google Pink
  • Google Black
  • Google Blue
  • Google L33T
  • Google haxors
  • Google pacman (boleh main gamenya gak)
  • xx-hacker (bukan hacker apapun , semat jerr ^_^ )
  • Google Easter Eggs
  • Google Loco
  • Pinkle (khas untuk pompuan yang comel macam saya)
  • Googlegooglegooglegoogle (bukan saya marah ok :P mmang taip google 4 kali dan tanpa jarak)
  • Limewire lol atau lol limewire (paling siok sudah nie mesti cuba :) hahaha)

OK selamat mencuba :)

P/s : kamu kena taip sampai abis tau baru tekan button 'I'm Feeling Lucky'

MENGHILANGKAN 'OO' pada GOOGLE

Kalau tadi saya ajar google beputar-2, ala yang ini FUN with GOOGLE , ok Sekarang saya mau ajar bagaimana mau buat macam lam gambar bawah nie :







nampak tak? 'OO' kat GOOGLE tue Hilang.. MAGIC kan :P




Ala senang jak lau nak buat camtu :) 1st buat macam nie.,.

LANGKAH-LANGKAH :


  1. Pergi search darkartmedia ataupun www.dartartmedia.com, susah click ja ini darkartmedia hahaha, saja jak mau wat panjang-2 :P
  2. Seterusnya kamu tekan yang dalam search box tue... click 1 kali jak.. 'OO' tue hilang nanananana (bagi takut kau) :P jan takut, untuk dapatkan "OO" tue balik click lagi 1 kali dalam box tue... adalah balik tue :)
  3. pastu buatla magic-2 kunun kamu boleh bagi hilang "OO" dekat GOOGLE hahahaha


P/s : sebelum tutup "OO" tue click dulu 1 kali dalam box tue barulah kamu tutup "OO" tue :) tadaaa~ magic hahaha

FUN with GOOGLE

Salam  !! saya kembali lagi.. esokpun saya kembali... lusapun saya kembali.. bila-2 ada masa on9 saya kembali lagi.. :P Oklah hari ini saya mau ajar kamu macam mana nak buat GOOGLE kamu tue beputar-2 , ingat google nie tempat SEARCH-2 dokumen ,picture segala kah? banyak lagipun kegunaannya.. niela salah satunya.. 

LANGKAH-LANGKAH :


1.Pergi ke Google.com

2.Kemudian taip dekat Search box tue "Do the Barrel Roll", pastu tekanlah   
   ENTER atau Search.. kamu lihat apa yang tejadi :)


SELAMAT MENCUBA :)
p/s hanya GOOGLE saja boleh buat :)



MEMBUAT TULISAN BIRU DI FACEBOOK

Oklah hari nie saya nak ajar kamu cara buat TULISAN BIRU TANPA TAG-2 NAMA or Whateverla :P
kebanyakan orang suka main tag2 nama , pages segala tapi saya tak saya buat sendiri.. BEBAS laa hehehe senang jak kalau nak buat tue...

langkah-2

1. pergi dekat post kamu tue .. ala yang ada tulis 'What on you mind' kunun..

2.buat perkataan seperti ini dalam post kamu @@[0:[0:4:POSTKAMU]]

3.yang tulisan hijau tue kamu letak apa yang kamu mahu post ok :) pastu tekan lah  POST tue

4.tadaaaaa tulisan akan menjadi biru..

hahaha kamu bebas sudah post-2 warna biru sesuka aty kamu :)




p/S kadang-2 memang tak jadi.. tapi lama2 jadilah tue.. bha apa lagi pegilah buka Facebook korang :)




GENGNIEY :)

Thursday, 8 November 2012

"Contest I Choose To Wear Hijab"

Salam~ Haluuu~  Nampak kat bawah nie? Tadi bha tue tengok2 Blog orang.. tejumpa plak arr CONTEST2 nie kan.. maka dgn itu sayapun apa lagi.. JOIN larr.. hahahaha~ mana tau, Tuah menyebelahi, Insyaallah :) 


Jadi gambar yang akan saya PERJUANGkan.. adalah~~

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Tekan Bawah lagi.. sikit lagi :)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeng Jeng Jeng ! :P
|
|
|
|
 |
|
|


 Naa tue Dia Gadis Melayu Tercomel

kalau kamu nak join just click DISINI Jom Jom :)



Syarat syarat : 
  1. Buat entry bertajuk "Contest I Choose To Wear Hijab" dan letak banner di atas
  2. Letak gambar yang korang pertaruhkan


1st prize
RM50
Maxi skirt
Bawal plain
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain
Review blog

 3 saguhati (Random.org)
Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog

Tarikh tutup : 7 Disember 2012 (sebulan je)