Tuesday, 27 November 2012

PoP up Scary Face

pasal benda nie da banyak kali da saya kena masa kecil-2 la hehehe kunun carik-2 benda yang tak sama kat picture , last-2 muka seram yang kuar.. naa saya apa lagi teriak la :P ,  mesti kamu pernah kena juak kan yang keluar muka-2 seram tue.. hehehe , kalau yang belum kena tue apa kata kamu cuba dekat bawah nie .. ini dia link-2 Scary pop up Face :)


Senarai Face pop Up scary :
  1. Haunted Summitview Drive of New Castle
  2. where waldo ? 
  3. tekzoned :) 
  4. Car car :) 
  5. biteycastle : taken 
  6. cute kitten 
  7. Maze_games :) 
  8. Chair :) 

Boleh la kamu cuba tue semua.. alaaa janla takut tak seram sangatpun , lau takut nak tengaok bagi main la gan kawan :P mesti lucu tue tengok kawan-2 teriak tekejut hehehe ...


Syahira niey

KEGUNAAN 'I'M FEELING LUCKY" DI GOOGLE

Aucakkk!!!! Hari nie kita belajar pasal GOOGLE saja la ya hehehe...
bha~ kamu tahu kah apa kegunaan 'Im Feeling Lucky" kat google tue? sini saya kasi tahu ya.. mcm-2 boleh kita buat tau... dengan adanya im Felling Lucky tue kita leh mengubah Google kita tue.. dari bemacam-2 bentuk hahaha... ok jom start :)

LANGKAH-LANGKAH :

  1. Pergi ke Google.com
  2. kemudian taip perkataan "Google Goth" mcm kat bawa nie.. (sory pic tak terang)




    3. Sudah buat macam tue.. pergi tekan kat button "Im Feeling Lucky" tue :)
    5. Pastu dia akan jadi macam nie kat bawah nie :)



6.ini khas untuk yang suka rock-2 gtu lowr hahaha~ kalau mau yang lain bolehlah pilih dekat bawah nie :)



Jenis-2 Google :
  • Google Goth
  • Google Gravity (ini paling best, boleh baling-2 icon google)
  • Google Pink
  • Google Black
  • Google Blue
  • Google L33T
  • Google haxors
  • Google pacman (boleh main gamenya gak)
  • xx-hacker (bukan hacker apapun , semat jerr ^_^ )
  • Google Easter Eggs
  • Google Loco
  • Pinkle (khas untuk pompuan yang comel macam saya)
  • Googlegooglegooglegoogle (bukan saya marah ok :P mmang taip google 4 kali dan tanpa jarak)
  • Limewire lol atau lol limewire (paling siok sudah nie mesti cuba :) hahaha)

OK selamat mencuba :)

P/s : kamu kena taip sampai abis tau baru tekan button 'I'm Feeling Lucky'

MENGHILANGKAN 'OO' pada GOOGLE

Kalau tadi saya ajar google beputar-2, ala yang ini FUN with GOOGLE , ok Sekarang saya mau ajar bagaimana mau buat macam lam gambar bawah nie :







nampak tak? 'OO' kat GOOGLE tue Hilang.. MAGIC kan :P




Ala senang jak lau nak buat camtu :) 1st buat macam nie.,.

LANGKAH-LANGKAH :


  1. Pergi search darkartmedia ataupun www.dartartmedia.com, susah click ja ini darkartmedia hahaha, saja jak mau wat panjang-2 :P
  2. Seterusnya kamu tekan yang dalam search box tue... click 1 kali jak.. 'OO' tue hilang nanananana (bagi takut kau) :P jan takut, untuk dapatkan "OO" tue balik click lagi 1 kali dalam box tue... adalah balik tue :)
  3. pastu buatla magic-2 kunun kamu boleh bagi hilang "OO" dekat GOOGLE hahahaha


P/s : sebelum tutup "OO" tue click dulu 1 kali dalam box tue barulah kamu tutup "OO" tue :) tadaaa~ magic hahaha

FUN with GOOGLE

Salam  !! saya kembali lagi.. esokpun saya kembali... lusapun saya kembali.. bila-2 ada masa on9 saya kembali lagi.. :P Oklah hari ini saya mau ajar kamu macam mana nak buat GOOGLE kamu tue beputar-2 , ingat google nie tempat SEARCH-2 dokumen ,picture segala kah? banyak lagipun kegunaannya.. niela salah satunya.. 

LANGKAH-LANGKAH :


1.Pergi ke Google.com

2.Kemudian taip dekat Search box tue "Do the Barrel Roll", pastu tekanlah   
   ENTER atau Search.. kamu lihat apa yang tejadi :)


SELAMAT MENCUBA :)
p/s hanya GOOGLE saja boleh buat :)



MEMBUAT TULISAN BIRU DI FACEBOOK

Oklah hari nie saya nak ajar kamu cara buat TULISAN BIRU TANPA TAG-2 NAMA or Whateverla :P
kebanyakan orang suka main tag2 nama , pages segala tapi saya tak saya buat sendiri.. BEBAS laa hehehe senang jak kalau nak buat tue...

langkah-2

1. pergi dekat post kamu tue .. ala yang ada tulis 'What on you mind' kunun..

2.buat perkataan seperti ini dalam post kamu @@[0:[0:4:POSTKAMU]]

3.yang tulisan hijau tue kamu letak apa yang kamu mahu post ok :) pastu tekan lah  POST tue

4.tadaaaaa tulisan akan menjadi biru..

hahaha kamu bebas sudah post-2 warna biru sesuka aty kamu :)




p/S kadang-2 memang tak jadi.. tapi lama2 jadilah tue.. bha apa lagi pegilah buka Facebook korang :)




GENGNIEY :)

Thursday, 8 November 2012

"Contest I Choose To Wear Hijab"

Salam~ Haluuu~  Nampak kat bawah nie? Tadi bha tue tengok2 Blog orang.. tejumpa plak arr CONTEST2 nie kan.. maka dgn itu sayapun apa lagi.. JOIN larr.. hahahaha~ mana tau, Tuah menyebelahi, Insyaallah :) 


Jadi gambar yang akan saya PERJUANGkan.. adalah~~

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 Tekan Bawah lagi.. sikit lagi :)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeng Jeng Jeng ! :P
|
|
|
|
 |
|
|


 Naa tue Dia Gadis Melayu Tercomel

kalau kamu nak join just click DISINI Jom Jom :)



Syarat syarat : 
  1. Buat entry bertajuk "Contest I Choose To Wear Hijab" dan letak banner di atas
  2. Letak gambar yang korang pertaruhkan


1st prize
RM50
Maxi skirt
Bawal plain
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain
Review blog

 3 saguhati (Random.org)
Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog

Tarikh tutup : 7 Disember 2012 (sebulan je)

Friday, 26 October 2012

MAKAN BURGER MCDONALD

huhu , burger x cukup terpaksa kongsi dgn akaq . sudah lah lapar . kebuluran betul dah syasha nie . nasib akaq syahirah baik sangat . (pliz lah yha) . hahaha. what ever lah ~ bosan . sapa yg dah follow blog nie. ajak kwan-2 follow k . bru kamu syasha syg !! hahaa xD

Tuesday, 9 October 2012

PMR????

salam! haluha~ jumpa lagi.. nie ku nak bgtau , skunk musim budak2 PMR kan? kepada budak2 yang PMR tue~ belajarla rajin2 jan dpn FB,TWITER,MYSPACE apa2 jak la laman2 SOsial nie~ :P oklah ckp2 sal PMR nie... hah nie budak~ c Syasha niey~ dea pun tgh ambik PMR gak .. so aku ucapkan SELAMAT MAJU JAYA! Belajar rajin2 semoga mendapat keputusan yg cemerlang,gemilang dan terbilang!! dan kpda budak2 PMR yng lain juak ok~ semoga kamu mendapat keputusan yng cemerlang :) so peace no war!

Sunday, 7 October 2012

BUKAN LAGI DAN BUKAN OK..

Hellow!! whatupz! apa khabar kamu? aku lagi nie (Syahira Niey) sebenarnya aku ada nak bgitau cerita bha nie.. ehek :P begini.. ada bha budak tue satu2nya lelaki lam kumpulan kami.. neaa itu.. si Syafiee niey.. budak tue tak join kami lagi.. sbb teda2lah bha dea tue hoho.. jadi skunk tinggal kami jak lah gurl2 :P bha2 tue jak aku mau bgtau hehehe~ sampai jumpa lagi.. salam..

Adalah.. ada nie..



  • oklah.. ada bha aku mau bgtau nie.. pada pengetahuan anda2 anda sekalian.. pada tahun lalu seorang rakan kami telah berkahwin.. (alaaa...) sekarang dia kurang aktif da kat kumpulan nie.. maklum lah da berumah tangga.. oho..nak tau kah sepa? ????tue tue yang paling tua antara kami, tak lah tua sangat gak.. however she still paling tua :P hahahaha~~ ok2 panjang lebar gak aku bertaip :P oklah nama nya ialahlah (bunyi drum) jeng3x si Syiefah niey atau lebih dikenali sebagai efah emm yayat.. dialah tue.. apa2pun SELAMAT PENGANTIN BARU.. hihi~ sorrylah lambat update baru dapat buka woo nie blog.. ehekk~~ (kesilapanku sendiri yang meletak pasword yang bukan2, kunun supaya orang tak dapat agak, last2 aku sendiri yang tak dapat agak apa paswordnya hohoho kilik) bha2~~ sampai sini sadja.. dadadada salam... ohh yeyy!

Friday, 5 October 2012

KAMI KEMBALI!!


Haloooo~~ Salam :) wah lama oww ku tak update nie blog.. amacm tak lama, lau aku lupa passwordnya..macam2 da aku wat supaya dapat masuk balik lam email nie.. punyalah aku tererrr~ dapat gak aku masuk lam email ku tue.. selepas bertungkus lumus membunuh raksaksa dgn otamen (tak da kena mengena) ermm?? apa2 jak la.. by the way.. ahli2 lam kumpulan nie bnyak da tukar nama durank kat FB.. besalah zaman semakin moden kan (dan aku akan semakin tua.. NOOO!!) sentiasalah jadi folower kami ya.. ta kan kawan (walaupun tak kenal) exited gilak aku mau post2 nie.. besa ar.. lama da tak buka nie blog semenjak ku lupa itu PASSWORD :P apa2pun have a nice day!!





                                                                                                                    hand by
                                                                                                                 Syahira niey